Uutisia
Isännöintiliitto
Toimiiko palovaroitin sähkökatkon aikana?  »
01.12.2022 05:55

Alkutalven aikana monissa suomalaiskodeissa on mietitty eri laitteiden toimivuutta sähkökatkon aikana. Paloturvallisuuden kannalta kriittisimmät laitteet toimivat myös sähkökatkon aikana. Esimerkiksi verkkovirtaan kytketty palovaroitin toimii, kunhan laitteen varavirtana toimivat paristot on vaihdettu. Vuoden 2024 alusta alkaen palovaroittimien kunnossapitovastuu saattaa siirtyä kokonaan taloyhtiöille. 

Artikkeli Toimiiko palovaroitin sähkökatkon aikana?  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto
Mihin taloyhtiön taloudessa kannattaa kiinnittää huomiota vuonna 2023? »
25.11.2022 05:45

Monessa taloyhtiössä pohditaan parhaillaan vuoden 2023 taloutta. Yhtiöiden kustannukset ovat viime aikoina nousseet erityisesti energian rajun hinnannousun myötä. Isännöintiliitto on koonnut listan tarkistettavista ja taloyhtiön talouden suunnittelussa huomioitavista asioista, joilla voi olla merkittäviä taloudellisia vaikutuksia taloyhtiöille.

Artikkeli Mihin taloyhtiön taloudessa kannattaa kiinnittää huomiota vuonna 2023? julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto
Rahoitusvastikkeet rajussa nousussa uudiskohteissa – Katso esimerkkilaskelma! »
10.11.2022 05:55

Koronnousu ja inflaatio nostavat nyt monen uudiskohteen kustannuksia rajusti. Taustalla on taloyhtiölainojen runsas käyttö uudiskohteiden rahoittamisessa 2010-luvulla sekä tonttivuokrat, joiden indeksikorotukset osuvat monen taloyhtiön kassaan nyt ensi kertaa kunnolla. Isännöintiliiton tekemässä esimerkkilaskelmassa 50-neliöisen, runsaasti taloyhtiölainaa hyödyntäen hankitun uudisasunnon vastike nousee jopa yli tuhannella eurolla kuukaudessa.

Artikkeli Rahoitusvastikkeet rajussa nousussa uudiskohteissa – Katso esimerkkilaskelma! julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto
Valtion avustusrahaa tarjolla taloyhtiöille historiallisen paljon »
03.11.2022 05:55

Energiakriisin keskellä on hyvä hetki miettiä myös pidemmän aikavälin energiaremontti- ja muita korjaustarpeita taloyhtiöissä. Valtion avustusrahaa korjausten tekoon on ollut tänä vuonna tarjolla historiallisen paljon, ja myös ensi vuonna korjausavustuksiin käytettävissä on tämän hetken tietojen mukaan lähes 27 miljoonaa sekä energia-avustuksiin 69 ja latausinfra-avustuksiin 10 miljoonaa euroa. ARA, Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto kannustavat taloyhtiöitä hyödyntämään tilaisuutta. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto peräänkuuluttavat myös laajempaa yhteiskunnallista keskustelua taloyhtiöistä, jotka eivät kykene korjaustoimia toteuttamaan.

Artikkeli Valtion avustusrahaa tarjolla taloyhtiöille historiallisen paljon julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto
Isännöintiliitto vahvistaa vaikuttamis- ja tutkimustoimintaansa »
02.11.2022 11:36

Lakiasiantuntija Juho Heino sekä tietoasiantuntija Olli Rekonen tulevat vahvistamaan Isännöintiliiton asiantuntijakaartia marraskuusta 2022. Asiantuntijoiden rekrytoinneilla toteutetaan Isännöintiliiton strategiaa, jossa korostuu tutkitun tiedon hyödyntäminen isännöinnin ja taloyhtiöasumisen kehittämiseksi.

Artikkeli Isännöintiliitto vahvistaa vaikuttamis- ja tutkimustoimintaansa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto
Isännöitsijä: tarkista nämä asiat sähkökatkojen varalta »
27.10.2022 10:50

Nämä asiat jokaisen isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen kannattaa tarkistaa sähkökatkoihin varautumisessa.

Artikkeli Isännöitsijä: tarkista nämä asiat sähkökatkojen varalta julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto
Miten varautua sähkökatkoihin? Nämä asiat jokaisen Suomessa asuvan pitää tehdä tänä syksynä »
27.10.2022 10:50

Energiakriisi vaikuttaa jokaisen suomalaisen elämään tänä syksynä. Millä keinoin voimme pyrkiä välttämään sähkökatkoja ja varautua niihin?

Artikkeli Miten varautua sähkökatkoihin? Nämä asiat jokaisen Suomessa asuvan pitää tehdä tänä syksynä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Sujuvaa.fi
Muovipakkausten keräys alkoi »
7.1.2021

Muovipakkausten keräys alkoi Laukaassa ja Jyväskylässä 1.1.2021. Vie jätteet kiinteistön keräysastiaan tai ekopisteelle. Lajittele erikseen paperi, kartonkipakkaukset, lasipakkaukset, tekstiilit, metalli ja muovipakkaukset. Kierrätysohje Katso ohje tästä.
Lue lisää ››

TALOYHTIÖN
ISÄNNÖINTIPALVELUT
Taloyhtiön isännöintipalvelut
MUUT TALOUS-
HALLINTOPALVELUT
Muut taloushallintopalvelut
ASUMIS-
PALVELUT
Asumispalvelut
 
Isännöinti Terhi Markkanen